Drone joululahjaksi – Trafin terveriset

Drone Joululahjaksi Trafi julkaisi uutiskirjeen.  Kannattaa lukea kun kontista löytyy drone.

Tässä -Copy-Paste ja alle linkki.

*****************************

Drone joululahjaksi? – Traficomin vinkit turvalliseen lennättämiseen

Tiedote. Julkaistu: 16.12.2019, 14:01
Traficom

Dronejen lennättäminen on kiva harrastus mihin vuodenaikaan tahansa, vaikka joulunaikaan. Näillä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ylitarkastaja Henri Hohtarin vinkeillä lennätät droneja turvallisesti etkä aiheuta häiriötä liikenteelle ja kanssaihmisille.

”Dronen lennättämisessä kannattaa pitää mielessä kaksi tärkeää asiaa: lentoturvallisuus ja yksityisyydensuoja. Droneen pitää olla aina näköyhteys ja lennättää niitä vain sallituilla alueilla”, muistuttaa ylitarkastaja Henri Hohtari.
Virkamiehen vinkeillä lennätät droneja turvallisesti, muut ihmiset huomioon ottaen:

1. Varmista: Pidä aina näköyhteys droneen. Ota huomioon sääolosuhteet, voimakas tuuli voi viedä dronea tarkoitettua kauemmaksi. Muista myös sallittu lentokorkeus.

2. Huomioi: Muista kunnioittaa yksityisyyttä ja kotirauhaa. Ethän lennätä ihmisten päällä tai kotien läheisyydessä häiritsevästi. Muistathan myös, että dronella kuvaamista koskevat samat säännöt kuin kaikkea muutakin kuvaamista julkisella paikalla.

3. Tarkista: Tarkista turvalliset lennätysalueet. Huomioi erityisesti etäisyydet lentoasemille. Tietoa lennättämisen rajoituksista saat droneinfo.fi:stä ja Droneinfo-sovelluksesta.

Dronejen lennättämisen lainsäädäntö muuttuu vaiheittain 1.7.2020 alkaen. Drone-lennättäjien pitää suorittaa testi ja rekisteröityä. Samalla jako harrastajien ja lentotyötä tekevien väliltä poistuu. Lue lisää Traficomin uutiskirjeestä

Lisätiedot

Henri Hohtari
ylitarkastaja
rpas(at)traficom.fi
p. 029 534 6230

***********************

Linkki tiedotteeseen

https://www.epressi.com/tiedotteet/ilmailu/drone-joululahjaksi-traficomin-vinkit-turvalliseen-lennattamiseen.html