XPlane lennokki kerhot

xplane-00021

Kelle ja miksi lennokkikerho?

Lennokki kerho soveltuu yli 13-vuotiaiden omaksi tai lapsi vanhempi harrastukseksi, aikaisempaa osaamista ei välttämättä tarvitse olla.  Harrastus sopii erinomaisesti rakentelusta, ”tuunaamisesta” ja pienestä ”Ihmemies/MaGyver” puuhasta pitävälle.  Harrastaminen on periaatteessa alkuinvestointien (ohjain + laturit ja perushuoltotarvikkeet) jälkeen kohtuu edullista, kun on joku saattamassa harrastusta oikeille poluille.  Vastassa on aloittajalla myös runsauden kirjava kerho, tarvikkeita on joka lähtöön ja pitäisi osata valita sopivat ja sellaiset, jotka ovat myöhemmin mahdollisimman paljon uudelleen käytettäviä.  Missä saa lentää ja mistä saa tietoa jne…   Näihin tarpeisiin kerho vastaa erinomaisesti.

Emme toistaiseksi tunne yhtään harrastajaa, jolla lennokki ei  ole mennyt rikki. Koulutuksen ultimate tavoite, joskin täysi mahdottomuus on ettei lennokit menisi rikki.  Kerhossa rakennettava lennokki on erittäin helppo korjata ja tarvikkeet edullisia eli tällä kannattaa aloittaa osaavassa opastuksessa.

Ohjelma ja sisältö:

Kerhoissa rakennetaan Maailmasta Oy:n lentäjäkoulutuksessa käytettävä Aerotekniikka UAV:n trainer lennokki XPlane(yläkuvassa). Lennokkirakentamisen yhteydessä käymme läpi RC-lennokkiharrastamisen alkeet ja alaan liittyvää säännöstöä sekä opettelemme lentämään.  Lennokki harrastamisen Suomen SoMe pioneeri Ilkka Koski / RCLAPO(youtube lennokkikoulu) on tehnyt rakennettavasta lennokista videon.

 

 

 

 

 

Kerhomaksuun 200€,  kuuluu oppitunnit, tilat ja lennokkimateriaali:

  1. Lentokoulutuksen aloitus (turvallisuus/perusteet + simulaatio harjoitukset + tarvikkeiden tarkistus ja tilaus), n. 2h
  2. Aerotekniikka lisenssi mallin rakentamiseen (rakennepatentti + mallin käyttö)
  3. Lennokin rakentaminen 2 – 4h (leikkaus, kokoaminen / huoltaminen), tarvittava materiaali
  4. Lennokin sähköistys, 2-4 h ja ohjaimen säädöt
  5. Yksilöllinen lentoharjoittelu ns. kaapelilento (opettajalla kaapeli lentäjän ohjaimeen –> voi tarvittaessa pelastaa tilanteen), n. 30 min/oppilas
  6. ”Inssilento” oma nousu, lento ja lasku + mitä seuraavaksi….

Lennokki rakentamiseen kuuluvat materiaalit kuuluvat hintaan. Yhteistyökumppanimme Haukiputaalainen RC-verkkokauppa MadPilot Oy on tehdyt tarvittavan sähköistys paketin, jonka voi kerhomme kautta tilata kokonaan tai puuttuvat osat.

Pakolliset (itse hankittava / MadPilotilla on tähän tarjous, jonka laitamme ilmoittautumisen jälkeen):

  • Simulaattori ( 0 – 100 €) + ohjaimesta riippuvat liitännät.
  • Ohjain (koulutuksessa käytetään Spectrum DX6 ohjainta, käy simulaattoriin (alle 200€) )

 

Valittavat (itse hankittava / MadPilot on valmiiksi mietitty paketti tarjous näistä):

Ilmoittautumislomake paikkakuntien omien sivujen kautta.